• Пн. Жов 21st, 2024

Нова Свобода

Інформація, новини, репортажі, розслідування

Названо переможців фестивалю-конкурсу «Відлуння Вічності»

Spread the love

Названо переможців фестивалю-конкурсу «Відлуння Вічності»

Названо переможців театрального фестивалю-конкурсу «Відлуння Вічності». 18-20 жовтня у Хусті в Закарпатському обласному театрі драми та комедії був започаткований І Відкритий театральний фестиваль «Відлуння Вічності: українська класика сьогодні». Театральні колективи з різних куточків України змагалися за перемогу у різних номінаціях. 

Нагородження переможців відбулося після феєричного показу вистави «Гуцулка Ксеня» Закарпатського обласного театру драми та комедії (директорка Олеся Чепелюк).

Журі

Обирало кращих журі під керівництвом  письменника, драматурга, перекладача, театрознавця, заслуженого діяча мистецтв України Василя Неволова.

До складу журі також увійшли: директор департаменту культури Закарпатської ОВА Євген  Тищук,  науковець, доктор історичних наук, професор Сергій Федака, заслужена артистка  України Лариса Недін, народний артист України Тарас Жирко.

Нагородження кращих

«Переглянувши 5 вистав та 2 вистави запрошених гостей, непросто було приймати рішення, – зазначив Василь Неволов. – Коли ми відкривали фестиваль, я говорив про пологи, коли народжується мале дитя. Тож сьогодні ми ніби вручаємо свідоцтво про народження. Переконаний, що фестиваль матиме щасливе продовження».

Отже, переможці.

Диплом від членів журі «За урочисте відкриття фестивалю» отримав Львівський академічний обласний муздрамтеатр імені Ю.Дрогобича (вистава «Наталка Полтавка»).

«Краще музично-пластичне вирішення вистави» – Віктор Бабука, хореограф-постановник вистави «Про що плачуть верби», Закарпатський обласний музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв.

«Краще режисерське втілення» – народний артист України за виставу Дмитро Чиборак «Гуцульський рік» Коломийського академічного обласного українського драмтеатру імені І. Озаркевича.

«Краще виконання жіночої ролі» – Світлана Бокоч за роль Софії у виставі «Про що плачуть верби» Закарпатського обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв.

«Краще виконання чоловічої ролі» – Тарас Лушпа за роль Михайла  Гурмана у виставі «Украдене щастя» за однойменною п’єсою Івана Франка театрального проекту «Квінтесенція».

«Краща сценографія» – заслужений діяч мистецтв України  Микола Данько за виставу «Гуцульський рік» / Коломийський академічний обласний український драмтеатр імені І.Озаркевича.

Спеціальна відзнака від членів журі «Надія фестивалю» була вручена за виставу «Украдене щастя» за однойменною п’єсою Івана Франка театральному проєкту «Квінтесенція».

«Краща вистава фестивалю» – «Гуцулка Ксеня» Закарпатського обласного театру драми та комедії.

Крім того

Почесною грамотою за успішну реалізацію ідеї започаткування І Відкритого театрального фестивалю «Відлуння Вічності: українська класика сьогодні» нагороджено директорку фестивалю Олесю Чепелюк.

У свою чергу Олеся Чепелюк вручила подяки усім членам журі.

«Це було наше перше «Відлуння Вічності». Нехай тепло від зустрічей залишиться до наступних відлунь, а віра в перемогу зігріває щодня , щогодини кожного з нас. Вірмо – і це неодмінно здійсниться! Важливо зараз, у цей непростий час давати нашим воїнам зрозуміти, що ми їх підтримуємо, що дбаємо про те, щоб українська культурна спадщина була потужною, а нація незламною. Ми повинні нести своє зернятко в люди, щоб народжувалися хороші плоди.  Спасибі усім, хто приходить у театр і підтримує нас, спасибі журі за пророблену роботу, спасибі кожному, що робите Україну українською» – наголосила директорка Закарпатського обласного театру драми та комедії Олеся Чепелюк.

Пані Олеся також вручила відзнаку від Департаменту культури Закарпатської ОВА режисеру Закарпатського обласного театру драми та комедії Івану Войтюку.

Від Хустської міської ради відзнаку за проведення фестивалю Олесі Чепелюк вручили заступник міського голови Михайло Рівіс та начальниця управління культури Ольга Шпір.

Нагадаємо, що Актори Закарпатського обласного театру влаштували для дітей урок-гру, а також, що У Хусті стартував фестиваль осучасненої драматургії

Вас може зацікавити: Батальйону, в якому служать хустяни, дуже потрібна допомога

Нова Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *